Things to see in Athens include the night views of the Acropolis from our Candia Hotel's rooftop.
Things to see in Athens include the night views of the Acropolis from our Candia Hotel's rooftop.
 
Εγγύηση Καλύτερης Τιμής
Άφιξη
88
Sept
15
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
88
Sept
15
 
placeholder
 
placeholder

Ανακαλύπτοντας της Αθήνα


Ανακαλύψτε την πόλη και τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της Αθήνας.

Πρώτη ανάμεσα στα Αθηναϊκά αξιοθέατα και άρτια συνδεδεμένη με την ελληνική πρωτεύουσα είναι η Ακρόπολη. Χτισμένη τον 5ο αιώνα π.Χ. περιλαμβάνει μνημεία όπως ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια και το Ερέχθειο και αναδεικνύει την αισθητική και την εξέλιξη του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων σε εκατομμύρια επισκέπτες και μελετητές παγκοσμίως.

Περιμετρικά του βράχου της Ακρόπολης, από την ΝΑ πλευρά, βρίσκεται το θέατρο του Διονύσου. Βασικός τόπος παράστασης του αττικού δράματος, το θέατρο φιλοξενούσε τη μεγαλύτερη ετήσια θεατρική γιορτή της πόλης, τα Μεγάλα Διονύσια. Οι περισσότερες τραγωδίες και κωμωδίες του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ, που σώζονται μέχρι σήμερα, γράφτηκαν για να παιχτούν εκεί. Δυτικά του θεάτρου δεσπόζει το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, ένα ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου χωρητικότητας 5.000 θεατών που φιλοξενεί μέχρι και σήμερα μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μπορείς να θαυμάσεις πανέμορφα αναπαλαιωμένα νεοκλασικά κτίρια που διαφέρουν από τους σύγχρονους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της υπόλοιπης πόλης καθώς και το νέο μουσείο της Ακρόπολης με την ξεχωριστή αισθητική του.

Βόρεια του βράχου της Ακρόπολης βρίσκεται η Πλάκα και τα Αναφιώτικα. Τα γραφικά κτίσματα της Πλάκας έχουν κριθεί διατηρητέα, με αποτέλεσμα η περιοχή να αποτελεί τη μοναδική συνοικία της Αθήνας που μπορεί κάποιος να δει την πόλη όπως ήταν πριν 100 χρόνια. Στην περιοχή θα βρει κανείς πολλά μουσεία, ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και καταστήματα με τουριστικά είδη. Στο υψηλότερο τμήμα της Πλάκας, προς την Ακρόπολη, υπάρχουν τα Αναφιώτικα. Πρόκειται για μια συνοικία σε τυπικό κυκλαδίτικο ρυθμό, που κατασκευάστηκε από Αναφιώτες οικοδόμους, οι οποίοι έφεραν στοιχεία αρχιτεκτονικής από τον τόπο καταγωγής τους. Η περιοχή εξυπηρετείται από το μετρό Ακρόπολη και Σύνταγμα.

Ανατολικά του βράχου της Ακρόπολης και πέρα από την συμβολή των κεντρικών λεωφόρων της Βασιλίσσης Αμαλίας και Όλγας, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πύλη του Αδριανού. Η πύλη ανεγέρθηκε προς τιμήν του του φιλέλληνα Ρωμαίου αυτοκράτορα, για να περάσει από κάτω κατά τα εγκαίνια του ναού του Ολυμπίου Διός, ερείπια του οποίου σώζονται πίσω της μέχρι σήμερα. Ο συγκεκριμένος ναός ήταν υπό κατασκευή για εκατοντάδες χρόνια και θεωρούνταν ο πιο μνημειώδης και μεγαλοπρεπής ναός αφιερωμένος στον πατέρα των θεών, Δία. Το έργο ολοκληρόθηκε από τον αυτοκράτορα Αδριανό και στην τελική του μορφή είχε 104 κίονες, από τους οποίους σώζονται μόνο ο 15ος και o 16ος που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος.

Σε κοντινή απόσταση, στέκεται επιβλητικό το Παναθηναϊκό στάδιο. “Ντυμένο” ολόκληρο σε λευκό μάρμαρο, φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896. Απέναντι από το στάδιο βρίσκεται το Ζάππειο Μέγαρο. Το νεοκλασικό αυτό κτίριο αποτελεί κομμάτι της διεθνούς νεότερης ιστορίας καθώς ήταν το πρώτο κτίσμα που ανεγέρθη με αφορμή τους συγχρόνους Ολυμπιακούς. Έκτοτε μερικές από τις σημαντικότερες σελίδες της ιστορίας του ελληνικού έθνους έχουν γραφτεί εκεί, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για δημόσιες και ιδιωτικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Γειτονικά με το πάρκο του Ζαππείου, βρίσκεται ο Εθνικός Κήπος και το κτίριο της σύγχρονης Βουλής των Ελλήνων. Στην έκταση που καλύπτει ο κήπος, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκατοντάδες είδη δέντρων και φυτών, πολλά είδη πουλιών, λίμνες και αρχαιολογικά κατάλοιπα, όπως το μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης και διάσπαρτα υλικά κτισμάτων από μάρμαρο. Το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πρώην Βασιλικά Ανάκτορα, είναι χτισμένο το 1840 και αποτελούσε την οικία του Βασιλιά Όθωνα, προσφέροντας θέα προς την πλατεία Συντάγματος. Το Παλιό Κοινοβούλιο βρίσκεται στην οδό Σταδίου και είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Σε αυτό στεγαζόταν το κοινοβούλιο από το 1875 έως το 1932, οπότε και μεταφέρθηκε στο σύγχρονο, μεγαλύτερο, κτήριο.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδας στην Πατησίων είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία παγκοσμίως στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Διαθέτει εκθέματα από όλους τους πολιτισμούς που άνθισαν στον τότε ελληνικό κόσμο από την προϊστορία μέχρι και το τέλος της Ρωμαιοκρατίας.

Σε κοντινή απόσταση από το Candia Hotel βρίσκονται οι ιστορικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου φωταερίου στο Γκάζι το οποίο έπαψε να λειτουργεί το 1984. Σήμερα οι άλλοτε δεξαμενές, αποθήκες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, καπνοδόχοι, φούρνοι κ.λπ έχουν μεταβληθεί σ' ένα καλλιτεχνικό χώρο που παρουσιάζει και φιλοξενεί δεκάδες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως μουσική, χορό, κινηματογράφο και θέατρο. Η γύρω περιοχή έχει αναπτυχθεί αρκετά και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας. Η κοντινότερη στάση μετρό που εξυπηρετεί την μετακίνηση είναι ο σταθμός του Κεραμεικού.

Ο εντυπωσιακός Ναός του Ποσειδώνα στο Ακρωτήρι του Σουνίου χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι χτισμένος πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο στο νοτιότερο άκρο της Αττικής χερσονήσου, προσφέροντας φανταστική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο αποτελεί το ιδανικό σημείο για να θαυμάσει κανείς την περίφημη πανσέληνο του Αυγούστου.

Candia Hotel

Θ. Δηληγιάννη 40, 10438, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 5246112-7
Φαξ: +30 210 5246117
Email: candia@candia-hotel.gr

espa banner
espa banner

Web Checkin